İnternet Bankacılığı

PTT İnternet Bankacılığı Şifre Alma Resimli Anlatım (İnternet Şubesi)

PTT, müşterilerine web sayfası ve PTT Bank mobil uygulamasıyla internet bankacılığı hizmeti veriyor. Bu yazıda PTT internet bankacılığı şifresi alma işlemini resimli olarak anlattık. Tüm detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

PTT internet şifresi alma ve güncelleme işlemleri PTT mobil uygulaması ve resmi web sayfası üzerinden yapılabilir. Şifre oluşturmak için sistem sizden bazı bilgiler ister. Bunlar:

  • TC kimlik no
  • Cep telefonu numarası (sisteme kayıtlı olmalı)
  • PTT Kart bilgileridir.

Üstteki bilgiler elinizdeyse alttaki talimatları uygulayıp hemen PTT İnternet Bankacılığı Şifresi güncelleme veya ilk defa şifre alma işlemlerini yapabilirsiniz…

PTT Bank Mobil Şifre Alma

Bu işlem için öncelikle PTT Bank Mobil Uygulamasını cep telefonunuza indirin. Ardından aşağıdaki talimatları uygulayın:

DİKKAT: PTT Bank şifre alma videosu bu yazının sonuna eklenmiştir. Dilerseniz hemen izleyebilirsiniz.

1- PTT Bank mobil uygulamasını açın. Müşteri profilinize göre Bireysel veya Kurumsal seçeneklerinden birini seçin. PTT mobil bankacılık ana sayfası altta bulunan resimdeki gibi görünür:

PTT Mobil Bankacılık Ana Sayfa
PTT Mobil Bankacılık Ana Sayfa

2- Açılacak olan sayfa PTT internet bankacılığı giriş ekranıdır. Giriş ekranının altında bulunan Şifremi unuttum/Şifre al sekmesine girin. İlgili bölümü aşağıdaki resimde kırmızı dikdörtgen içinde belirttik:

PTT İnternet Bankacılığı Giriş
PTT İnternet Bankacılığı Giriş

3- Sıradaki ekranda müşterinin kimlik numarası ve cep telefonu numarası istenir. Kimlik ve cep numaranızı girip Devam tuşuna basın. Cep numaranız PTT sistemine kayıtlı değil ise sadece PTT şubelerinden şifre alabilirsiniz.

PTT mobil kimlik doğrulama
PTT mobil kimlik doğrulama

4- Cep telefonunuza gönderilen sms şifre doğrulama kodunu ilgili bölüme girin ve Şifreyi Doğrula sekmesine basın. Doğrulama kodu alttaki örnekte olduğu gibi 6 haneli olacaktır.

PTT Mobil Cep Telefonu Onayı
PTT Mobil Cep Telefonu Onayı

5- Sıradaki ekranda PTT Kart bilgilerinizi doğrulamanız gerekiyor. 16 haneli kart numaranızı, kartınızın bankamatik şifresinin 2. ve 4. rakamlarını, kartın son kullanma tarihini ve kartın arka yüzünde bulunan CVC kodunun son iki hanesini belirlenen kısımlara girin. İnternet Bankacılığı Sözleşmesi’ni okudum onaylıyorum modülünü aktif hale getirin ve Doğrula tuşuna basın. Alttaki örnek size yardımcı olacaktır.

Ptt kart şifreniz yoksa buradan bilgi alabilirsiniz: https://yatırımhaber.com/ptt-kart-sifre-alma/

PTTKart Bilgileri
PTTKart Bilgileri

6- Sıradaki ekran PTT Bank internet bankacılığı şifre oluşturma ekranıdır. PTT İPÇ şifresi de denen 8 haneli internet şifrenizi buradan oluşturabilirsiniz. Özel Metniniz kısmına yazacağınız metin, şifrenizi unutursanız size sorulur. Böylece kolayca şifre yenileme yapabilirsiniz.

PTT İPÇ Şifresi Alma
PTT İPÇ Şifresi Alma

7-Şifrenizi başarıyla oluşturunca PTT Mobil Giriş ekranına yönlendirilirsiniz. Bu ekran üzerinden PTT mobil bankacılık sistemine giriş yapabilirsiniz.

PTT Mobil Giriş Ekranına Yönlendirme
PTT Mobil Giriş Ekranına Yönlendirme

PTT Mobil uygulama şifrenizi bu şekilde almış oldunuz. Aynı işlemi web sayfası üzerinden de yapabilirsiniz. Masa üstü görünümüyle PTT internet bankacılığı şifresi alma aşamaları şunlardır:

PTT İnternet Bankacılığı Şifresi Alma (WEB)

PTT internet bankacılığı açma işlemini https://pttbank.ptt.gov.tr/pttwebapproot/ipcservlet adresine tıklayıp hemen yapabilirsiniz. Bağlantıdaki ekranın görüntüsü alttaki gibi olacaktır:

PTT Bank İnternet Bankacılığı
PTT Bank İnternet Bankacılığı

Görüntüdeki Yeni Şifre Al / Şifremi Unuttum bölümüne tıklayın. Açılan ekranda PTT müşteri numaranızı veya T.C kimlik numaranızı kullanarak işleme devam edin. Bu aşamada cep numaranızın PTT sistemine kayıtlı olması şarttır.

İPÇ Şifresi Oluşturma
İPÇ Şifresi Oluşturma

Cebinize gelen onay kodunu ilgili bölüme girin.

Sms Onay Aşaması
Sms Onay Aşaması

Sizden istenen kart bilgilerini de sisteme girdikten sonra PTT ipç şifresi alma işlemini tamamlayabilirsiniz

Kart Bilgileri
Kart Bilgileri

UYARI: PTT’nin web sayfası üzerinden şifre alırken bazı aksaklıklar yaşanabiliyor. Bunun için mobil uygulamayı kullanmanızı tavsiye ederiz.

PTT internet bankacılığı şifremi unuttum

Şifrenizi unuttuysanız veya yenilemek istiyorsanız yukarıdaki işlemlerin aynısını yapmanız yeterlidir.

Güvenlik Uyarıları

  • Şifre almak için kullandığınız web sayfasının gerçek olduğundan emin olun. İnternet adresinin başının altta verilen görüntüdeki gibi olmasına dikkat edin:
Güvenlik Sertifikası
Güvenlik Sertifikası
  • Güvenlik sertifikası olmayan sayfalara gireceğiniz bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçebilir. Bu sebeple internet bankacılığı işlemlerini yaparken ilk olarak buna dikkat etmelisiniz.
  • Aynı durum mobil uygulamalar için de geçerlidir. Mobil uygulamaların orijinal ve lisanslı olmasına dikkat edin. Uygulamaları Play Store, Apple Store gibi güvenilir kaynaklardan indirin.
PTT İPÇ Şifre Alma Videosu

PTT SIM Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

PTT sistemine kayıtlı telefon numaranıza yani sim kartınıza bloke getirilmiş olabilir. PTT sim kart blokeniz varsa yukarıdaki işlemleri yapamayacaksınız. PTT sim kart blokenizi sadece PTT şubelerine giderek kaldırabilirsiniz. Bloke kaldırma işlemi maalesef şubesiz olarak yapılamıyor.

Yardım almak isterseniz yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

19 Yorum

  1. merhabalar ben ptt den hesap açtım cep telefonuma şifre gelmedi. Kart kargoda olduğu için kart bilgilerime de ulaşamıyorum ne yapabilirim?

    1. Merhaba. Ptt şifre alma işlemi için kart bilgileri gereklidir. Yani kartınızın gelmesini beklemek durumundasınız. 444 1 788 numaralı çağrı merkezini arayıp alternatif bir çözüm bulabilirsiniz belki.

      1. ptt internet şifresi geldi cebime ptt geldi amam ptt internet bankacılık ait her hangi ptt kendi sitesinde internet bankacılık var ama tıklıyon çalışmıyo e dvlete bakıyorsun uygulama tıkla diyor uygulama çalışmasından eser yok bu türkiyede ne zaman adam gibi devlet kurmuna ait işler tıkırnda gidicek

  2. internet kullanımına açık aktif hesabınız bulunmamaktadır diyor ne yapmam lazım

    1. her şeyi yaptım en son telefon onay kodu geldi ondan sonra yeniden giriş yaptığımda bu çıktı

  3. Maaşımi ptt ye taşıdım ama maaş hesabi henüz açılmadığı için kredi kullanamıyorum maaş hesabi otomatik açılıyormuş ne zaman acilir5

  4. Arkadaş ne rezillik çıkardı son 3 günde ptt mobil uygulama.müşteri hesabı bloke edildi diyor mobil uygulamada.şubeye kart sahibinin kimliğini götürsek yetermi?

    1. Normalde kabul edilmiyor. Ama covid19 sebebiyle belki kabul edilebilir. 444 1 788’den bilgi almayı deneyiniz.

  5. Benim şifremi yenilemem gerekiyor ama numaram ptt sisteminde kayıtlı değil ptt ye bas vurun diyor ptt de kapalı şifre mi ptt ye gitmeden değiştirme yolum varmı

  6. Ben pttden ilk Kez internet şifresi aldım, Ama sisteme girince ş if re değişimi icin gelen sayfada doğum tarihi kısmı her Seferinde yanlış di yor. Tarih şablonu nasıl acaba. Rakamlar arası nokta mı yoksa / çizgi mi var acaba?

  7. PTT mobil uygulama üzerinden giriş yaparken şifremi unuttum ve kart bloke oldu, müşteri hizmetleri PTT internet sayfasından yapabilirsiniz dedi ama nereden
    Kart şifremi de unutmuştum bloke oldu

  8. Merhaba neden kartimda kayitli olan sim kartima neden bloke koyuyorlar ayda yilda bir kullaniyorum kafaniza gore bloke koyuyorsunuz

    1. Merhaba. Operatör değişikliği vs yaptıysanız sim blokesi koyulabilir. PTT şubelerine gidip blokeyi kaldırabilirsiniz.

  9. Sisteme cep numaram kayıtlı değilse bana nasıl mesaj gönderebiliyorlar bunun açıklaması nedir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu